Ukidanje prava Roditelja odgajatelji – pilot projekt Možemo za ukidanje braniteljskih prava?

Čitajući najnovije demografske analize i razotkrivanje Tomaševićevih propusta na blogu Zagreb24.info počeli smo se zapitkivati koliko je realna veza HDZ-a i Možemo?

HDZ očito drži stranu gradonačelniku Tomaševiću već samim ignoriranjem nezakonitosti u poslovanju Grada Zagreba. ..

Upitan je mogući politički utjecaj na  pravni sustav jer u apsurdu rasprava o legitimnim očekivanjima i kompenzacijskim mjerama  se ne poštuje Članak 90. Ustava  RH da podzakonski akti ne smiju imati retroaktivno djelovanje. Tu se iskazuje rušenje temelja civiliziranog pravnog sustava.
Je li to sve ispitivanje limita pravne države pod utjecajem politike kako ukinuti stečena prava,a roditelji odgojitelji su proba ide li ili ne ide? Organiziranim omalovažavanjem putem medija i društvenih mreža uspjeli su navući mržnju i gnjev građana na pazite sad OBITELJI SA VIŠE DJECE. Vrlo je čudno da se nigdje ne daje druga strana priče, tj. nitko tko na bilo koji način kritizira trenutnu gradsku vlast ne dobije niti minutu medijskog prostora. Zašto?

Jednostavno , sve izvjesnija je mogućnost koalicije HDZ-a i MOŽEMO na nacionalnoj razini na nadolazećm izborima pa se sada trenira strogoća na majkama, a ako su uspjeli podijeliti javnost oko temeljnog stupa društva – obitelji, vrlo vjerovatno je sljedeći korak ako dođe do te famozne koalicije da će se taj modus operandi preliti na same branitelje i njihova prava.

Hrvatska mladež iseljava kako kaže demograf Šterc primarno zbog političke nesigurnosti, neuređenosti i neizvjesnosti. Kad pogledamo podatak da su hrvatski iseljenici 2021. godine uplatili čak 4,25 milijardi eura svojima na račune u Hrvatskoj , a da ne spominjemo i gotovinska davanja, i
spada da se vlada i ne trudi previše zadržati ljude nekakvim demografskim mjerama kad im se više isplati da ima više iseljenika vani nego stanovništva u Hrvatskoj.
Neka ta djeca iseljenika padaju na teret drugim državama, a njihovi roditelji će ionako transferirati novce natrag u RH, zar ne?
Realno novac koji šalju gastarbajteri u Hrvatskoj je premašio zaradu od stranih turista sa 23,5 posto.

Mirovinski sustav nam je pred urušavanjem. Pokušajem smanjivanja prava hrvatskim braniteljima da bi se smanjilo opterećenje mirovinskog sustava moglo bi doći do porasta iseljavanja te ostalih posljedica takvog političkog djelovanja po svoj prilici tek iza izbora.

Mijene su stalna pojava u politici, ništa nije sigurno ako se uzdrma pravni poredak i  ljudi za svoja prava moraju trošiti godine dok ih pravda ne zadovolji, ali vjerojatno na sudu izvan RH.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print