Sjednica Skupštine Grada Zagreba – Mjera roditelj odgojitelj

Dana, 24.02.2022. godine održana je sjednica Skupštine Grada Zagreba na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda bila Mjera roditelj odgojitelj.
Ispred Skupštine Grada Zagreba okupili su se nezadovoljni roditelji, korisnici zagrebačke Mjere kojima je na sjednici Skupštine dana 09.12.2021. godine protuzakonito drastično smanjena naknada. Roditelji su iskazali svoje nezadovoljstvo glasnim zvižducima i glazbom, te su ponovili svoje zahtjeve tražeći od gradonačelnika da odustane od nezakonite odluke koja je donešena ishitreno, bez detaljne i stručne analize, te kao takva dovodi u nepovoljan položaj 5 800 obitelji koje broje 21 000 djece. Uz transparent na kojem je pisalo “Tomica imaš li sinkopu?” htjeli su podsjetiti gradonačelnika na njegovo predizborno obećanje kako će Mjeru revidirati, a pri tome neće zadirati u stečena prava korisnika Mjere.
Udruga Hrvatska Mati djeluje aktivno na svim poljima vezano za problematiku korisnika Mjere roditelj odgojitelj. Djelujemo kroz javne prosvjede i okupljanja te pravno sa timom odvjetnika. Zatražili smo od Grada Zagreba klauzule pravomoćnosti i ovršnosti, koje Grad Zagreb protuzakonito odbija izdati, te pripremamo nove tužbe.
Predsjednica Udruge Hrvatska Mati, Ljiljana Dragić prisustvovala je na maratonskoj sjednici Skupštine Grada Zagreba gdje se u kasnim večernjim satima odlučivalo o sudbini roditelja odgojitelja. Iako je rezultat nepovoljan, čvrsto i ujedinjeno djelovanje oporbenih stranaka snažnim argumentima protiv vladajuće većine je bilo impresivno.
Uz podršku oporbenih stranaka, te saborskih zastupnika i ostalih javnih osoba koje su prepoznale važnost demografske mjere nastaviti ćemo našu borbu za stečena prava roditelja odgojitelja.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print