Sabor – “diverzija” na lgbTq

Nema i ne smije biti zabranjenih tema. Sve društvene pojave koje izazivaju zabrinutost građana trebaju biti tema rasprava koje mogu doprinijeti njihovom najboljem rješavanju. Zato treba o njima razgovarati na meritornim mjestima i u meritornom sastavu, pogotovo kad se radi o situacijama koje mogu biti najosjetljivija osobna ili obiteljska pitanja. Saborski odbori su zasigurno najmeritornija mjesta – tako je to u hijerarhiji instituta demokratske rasprave.

TABU TEMA

         Mnoge je podijeljene i nepomirljive reakcije izazvala rasprava na zajedničkoj tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku i Odbora za obitelj, mlade i sport na temu: “Rapidan porast broja transrodne djece i mladih ljudi u RH: mogući uzroci i kliničke posljedice”

Klikom na poveznicu https://youtu.be/MJDMdU5-sMw pogledajte razgovor s Ljiljanom Dragić, predsjednicom Udruge Hrvatska Mati koja je inicijator zajedničke sjednice. Svakako pogledajte i opis videa gdje imate poveznicu na cijelu raspravu, medijska izvještavanja i reakcije poslije tematske sjednice dvaju odbora.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print