PRAVOBRANITELJICE, VI STE NA POTEZU

Na stranicama Ureda pravobraniteljice za djecu, Helence Primat Dragičević, puno se toga može pročitati o dječjim pravima.
Između ostaloga, govoreći o 30 godina Konvencije o pravima djeteta UN-a ona sama kaže sljedeće:
“To je do danas najšire prihvaćen međunarodni dokument koji predstavlja i obećanje djeci i pravno jamstvo kojim su se države obvezale štititi prava svakog djeteta.
Konvencija štiti pravo djeteta na život, opstanak, zdravlje, socijalnu skrb, obrazovanje, pravo na zaštitu od svih oblika nasilja i iskorištavanja, pravo na slobodu izražavanja, na odmor, igru i slobodno vrijeme.
Takva su jamstva ugrađena i u brojne naše zakone”.
S obzirom na ogroman broj djece koja su bila dovedena na ovogodišnju Povorku ponosa (vjerojatno ne svojom voljom), te s obzirom na neke sudionike koji su svojim izgledom i ponašanjem djelovali možebitno štetno na psihoseksualni razvoj te djece, udruge Hrvatska mati i Hrvatsko bilo u sljedeći će utorak predati pravobraniteljici zahtjev za njezinim očitovanjem na ovu temu.
Zahtjev će sadržavati i prijedlog poduzimanja mjera kako pristup budućim javnim manifestacijama koje sadrže eksplicitne seksualne poruke i subjekte bude zabranjen za maloljetnu djecu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print