Poštovani čitatelji, pratitelji i članovi Udruge Hrvatska Mati

U ime vodstva udruge vam se obraćam kako bih vas obavijestila o važnom razvoju situacije u našem radu te izbivanju od naseg terenskog rada. Nedavno smo, u suradnji s Udrugom Hrvatsko Bilo, Hrvatski Ratnik i uz podršku Udruge Hrvatska Mati, uspješno sudjelovali u osnivanju političke stranke koja nosi naziv Hrvatsko Bilo.

Ovdje je bitno napomenuti da naša udruga, Udruge Hrvatska Mati, nije postala dijelom te političke stranke. Umjesto toga, mi smo pružili svoju snažnu podršku ovoj inicijativi za osnivanje stranke koja se temelji na zaštiti demografije i obitelji. Naša uloga bila je pružiti potrebnu podršku procesu osnivanja, ali zadržati svoju neovisnost.

Dakle, Udruge Hrvatska Mati ostaje neovisna organizacija s vlastitim ciljevima i aktivnostima. Nastavit ćemo predano raditi na ostvarivanju prava i interesa naših članova u gradu Zagrebu, i to bez obzira na političke stranke ili inicijative koje podržavamo. Surađivali smo sa svim oporbenim strankama Gradske skupštine Grada Zagreba (HDZ, Domovinski Pokret, Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti, Most) te sa zagrebačkom organizacijom SDP-a, Hrvatskim Suverenistima, Socijaldemokratima i mnogim saborskim zastupnicima. Aktivno smo sudjelovali u okruglim stolovima te na raznim tribinama i manifestacijama te smo inicijatori zajedničke tematske sjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku te Odbora za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora na temu: “Porast broja transrodne djece i mladih ljudi u Republici Hrvatskoj: Mogući uzroci i kliničke posljedice”. Kroz našu Udrugu je organizirano pružanje pravne pomoći za mnoge obitelji te se vode stotine sudskih sporova za zaštitu stečenih prava istih.
Nastaviti ćemo suradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju cilj obnavljanja demografske slike Hrvatske, zaštite obitelji kao temeljnog stupa današnjeg društva te pružanja podrške mladima.

Hvala vam na vašem razumijevanju i podršci.

S poštovanjem,
Predsjednica Ljiljana Dragić

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print