Dosta je ! ( Hrvatska – mati ili maćeha?)

Hrvatska – mati ili maćeha?

Izvor: https://epoha.com.hr/

 

Ovih dana, a posebice nakon tematske sjednice u Saboru – “Rodna ideologija”, odlučio sam reagirati. Kako je poznato hrvatskoj javnosti, ja sam pokretač inicijative “Straight pride” sa sloganom “Ne nametanju rodne ideologije našoj djeci”.

 

 

 

DOSTA JE!

Već mjesecima se djelovanjem gospodina Alin Kavura na društvenim mrežama i manjim portalima klevetom nanosi direktna šteta ugledu udruge „Hrvatska mati“. Nakon današnjeg članka „Hrvatska – mati ili maćeha?“ objavljenog na portalu Epoha primorani smo reagirati te se još jednom ograditi od dotičnog gospodina.

Klevetanjem i javnim vrijeđanjem na iznimno dosljedan način te radi potpirivanja negativnih osjećaja i razmišljanja gospodin Kavur nanosi ogromnu štetu ugledu udruge „Hrvatska mati“. To se podrazumijeva da se šteta nanosi i svim članovima i članicama udruge te se oni osjećaju iznimno uznemireno jer ih se ocrnjuje, kleveće i vrijeđa.

Pravo na ugled, dobar glas, čast, dostojanstvo i ime je zajamčeno čl. 19. Zakona o obveznim odnosima („NN“ 35/05, 41/O8, 125/11, 78/15, 29/18, 126/21, dalje u tekstu: ZOO) te će udruga poduzeti pravne radnje,  a sve u cilju  zaštite ugleda i članova.

Gospodin Kavur je pokrenuo inicijativu „Prva hetero parada ponosa“ te je kao inicijator našoj udruzi “Hrvatska mati“ ponudio da organiziramo tu manifestaciju .  U svrhu provedbe navedene suradnje dana 08. 08. 2022. godine sklopljen je sporazum o suradnji u kojem je izričito naglašeno da je zabranjeno promicanje inicijative u bilo koju političku opciju ili pojedinca u političke svrhe.

Gospodin Kavur je svojim subverzivnim ponašanjem isticao političke interese što dokazuje i njegovo djelovanje u gradu Zadru 03.09.2022. godine. Za vlastitu promociju koristio je inicijativu u prisustvu nezavisnih vijećnica u gradu Zadru te nanio je štetu istoj.

U tom periodu gospodin Kavur postaje član političke stranke „Hrvatski suverenisti“ te na vlastitu odgovornost napušta inicijativu pisanim putem dana 15. 09. 2022. godine.

Nakon službeno dostavljenog maila gospodina Kavura uredno dostavljamo odgovor te ga pozivamo da osobno pristupi na radni sastanak. Također  potražujemo da u pisanom obliku podnese izvješće i putne naloge u koju svrhu je potrošio dobivena sredstva od donacija koja su u tri navrata predana gospodinu Kavuru. Dana 21.11.2022. godine gospodin Kavur dostavlja mail iz kojeg je vidljivo da je zaprimio sredstva,  ali  se sastanku nije odazvao te ista tražena izvješća kao niti putne naloge nikada nije dostavio.

      U čijem je interesu napad na udrugu „Hrvatska mati“ i njezine članove ostaje zagonetka. Možda je gospodin Kavur sada sklopio sporazum sa suprotnom stranom pošto je vješt u mijenjanju političkih opcija?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print